IP CAMERA
Installatie

Een oogje in het zeil houden, ook als je er niet bent. Een beveiligingscamera geeft veel overzicht en schrikt potentiële boosdoeners af.

Koppel de camera’s aan een NVR of NAS zodat deze kan opnemen. Dit kan ingesteld worden voor alleen bij beweging, of continu. Afhankelijk van het aantal camera’s en de instelling beïnvloed dit de kosten natuurlijk.

Wetten & regelgeving

Voor het toezicht houden en opnemen van camerabeelden zijn de nodige wetten en regels.

De informatie die we hebben verzameld is afkomstig van het Ondernemersplein van de overheid. Wetten en regels kunnen veranderen, we doen ons best om de informatie op onze website up-to-date te houden.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

vrijblijvende offerte

Alles op een rijtje

U mag als bedrijf of organisatie gebruikmaken van camerabewaking als dat nodig is (bijvoorbeeld ter bescherming tegen diefstal en beschadiging), maar alleen als daarvoor geen minder ingrijpende oplossing mogelijk is. Wel moet u met een aantal zaken rekening houden.

Op eigen terrein mag u filmen waar u wilt, maar natuurlijk niet op plekken waar u inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van anderen, zoals in pashokjes of op het toilet. U mag ook geen geluid opnemen, want het afluisteren van gesprekken is niet toegestaan. U mag de openbare ruimte in principe niet filmen om zo de privacy van voorbijgangers te waarborgen. Een uitzondering hierop is als u bijvoorbeeld de parkeerplaats wilt filmen en het daarbij onvermijdelijk is dat u ook een deel van de straat in beeld brengt.

U hoeft uw bewakingscamera’s in principe niet bij een autoriteit aan te melden. Wel moet u aan uw personeel en bezoekers kenbaar maken dat u camera’s heeft hangen. Dit kan bijvoorbeeld door de stickers die wij standaard meesturen bij de ingang op te hangen.

U mag camerabeelden maximaal vier weken bewaren, tenzij er een incident heeft plaatsgevonden waarvan u de beelden langer nodig heeft. De opnameduur op onze recorders kan vanzelfsprekend begrensd worden tot 4 weken en u kunt van opgenomen beelden een back-up maken.

Meer weten over cameratoezicht op de werkplek? Bezoek de overheidswebsite Ondernemersplein

IP CAMERA
experts

Wil je een keer samen kijken naar wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen en adviseren je graag.

contact

contactformulier

    of bel ons

    06 40 000 503